De 114 vragen van H.J. Vonk

De laatste jaren is in de Deventer moordzaak de focus komen te liggen op zaken als Het Telefoontje, post-mortem verschijnselen en DNA-onderzoek.

Al vanaf het eerste begin speelden in deze zaak allerlei rare kwesties. Iedereen kan zich nog herinneren op welke klungelige wijze Het Mes tot moordwapen werd gebombardeerd.

Op ruim een kilometer afstand, na twee dagen gevonden, met een lemmet dat niet paste bij een afdruk op de blouse en ook nog met een gefraudeerde geuridentifcatieproef aan Louwes gelinkt. Brrr.

Ook andere kwesties wekten op zijn zachtst gezegd veel bevreemding. Kledingstukken die het slachtoffer had gedragen, waren verdwenen, de onprofessionele manier waarop met de blouse was omgegaan, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bij het grote publiek leefden dus veel vragen, over van alles en nog wat.

Een van hen, H.J. Vonk, heeft zijn vragen toentertijd gebundeld en op papier gesteld in een document met 114 vragen.

Ook na zoveel jaren is het nuttig deze vragen terug te lezen, zeker wanneer het herzieningsonderzoek van mr. Aben zou leiden tot vrijspraak van Louwes.

2 thoughts on “De 114 vragen van H.J. Vonk

  1. Ik voeg er nog eentje aan toe:
    115. Waarom zijn er nooit foto’s gemaakt van de keuken of indien die er wel zijn, waarom zijn deze nooit aan het dossier toegevoegd?

    Dit is toch opmerkelijk, omdat de boekhouding van de aangeschafte etenswaren minus de verorberde waren (aangetroffen in de maag van de weduwe) niet aansluiten bij de eindvoorraad aangetroffen in de ijskast. Dit laatste kan er namelijk op wijzen dat een dader die donderdagavond met de weduwe meegegeten heeft en dat Louwes’ telefoontje van 20:36 enkel de ‘trigger’ was voor een ruzie over financiën, die vervolgens culmineerde in het fysiek molesteren van de weduwe in de hal waardoor zij bewusteloos achterbleef. De dader kan de avond erop het lichaam versleept hebben (en de kranten verschoven hebben) en vervolgens de moord met messteken ‘afgemaakt’ hebben om er een ritueel karakter aan te geven.

  2. – 116.Was het onbekende zwarte jack echt van mevrouw? Wie heeft dat bevestigd en hoe? Was t nieuw? Donderdag of vrijdag gekocht? Waarom dacht de werkster dat t een herenjack was ( “Dhr. Wittenberg had maat 54 of 56”)> Of heeft een rechercheur/schouwarts of wie er dan ook allemaal geweest zijn, dat ding laten hangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *