Processen verbaal uit 2014

In de juridische wereld is een proces verbaal niet zo maar een stuk tekst. Het weegt zwaar in strafzaken. In de Deventer moordzaak zijn vele processen verbaal opgemaakt.

Twee ervan zijn van recente datum (nou ja, recent), namelijk opgemaakt in maart 2014.

Beide processen verbaal zijn opgemaakt door een inspecteur van de Nationale Recherche:

Waarvan door mij op ambtsbelofte opgemaakt dit proces-verbaal, ….

Het eerste proces verbaal betreft de verslaglegging van een aantal expert meetings van vijf forensische experts en is opgemaakt op 12 maart 2014 en is al eerder besproken.

Het tweede proces verbaal is opgesteld op 17 maart 2014 en gaat over het GSM-verkeer tijdens de atmosferische omstandigheden rond 20:36 uur in de buurt van Deventer. Een zinsnede uit dit proces verbaal vat de kwestie van Het Telefoontje bondig samen:

Een geraadpleegde deskundige van TNO noemt contact tussen basisstation 14501 en een specifiek wegdeel op de A28 congruent met de verklaring van Louwes bij omstandigheden van bijzondere propagatie aannemelijk, en zonder die omstandigheden voorstelbaar.

Deze passage zegt dat het verweer van Louwes dat hij van meet af aan heeft aangevoerd ‘voorstelbaar’ is.

Dat hij dus niet gelogen zou kunnen hebben.

Dat hij dus wel vanaf de A28 gebeld zou kunnen hebben.

Dat hij dus wel een alibi zou kunnen hebben.

Dat is nogal wat.

Beide processen verbaal zijn onder ambtsbelofte opgemaakt en maken een veroordeling van Louwes verre van overtuigend, om het zwak uit te drukken.

7 thoughts on “Processen verbaal uit 2014

  1. Ik probeer een reactie terug te vinden van iemand ( zendamateur?) die ergens ( waar? hier? ) aan de politie zou hebben meegedeeld dat hij ( dezelfde avond? ) over grote afstand contact had met zn radio. Werd afgewimpeld door de politie.

  2. @Janna Op p 42 van het boek van Derksen wordt hierover het volgende gezegd:

    “(…) De grote uitgebreidheid van het gebied waarover in de avond van 23 september een oppervlakteduct lag, wordt onafhankelijk bevestigd door een radiocontact (ook door Hans Meijer ontdekt) dat een zendamateur uit Katwijk aan de Rijn op die avond maakte met een zendamateur in Noord-Frankrijk, 353 km verderop. (…)

    Weet niet of dit je vraag beantwoord, want je lijkt op zoek te zijn naar een reactie op een internetforum?

  3. Het gaat om een reactie vlgs mij idd ergens op een forum, van iemand die zelf schrijft dit meegemaakt te hebben. Iemand met 2? initialen van voornamen en de achternaam Kuil?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *